Två sidor av ett mynt

Trots att livet är ganska nyanserat och kommer i en mängd olika färger har vi människor en tendens att se på saker som händer oss kantat med antingen ett ljust skimmer eller med ett dunkelt mörker. Det är oftast svart eller vitt för oss. Bra eller dåligt. Vi väljer även att se på andra genom dessa svartvita glasögon, antingen om det gäller att gradera vår nya granne, kollegan på jobbet eller din partners vänner och bekanta. Vi ser dem som antingen bra eller dåliga, snälla eller dumma. Eftersom vi dessutom utgår ifrån hur vi själva är, våra värderingar, livsfilosofier, personligheter, och med oss i center och som utgångspunkt för huruvida någonting utanför oss är bra eller dåligt är det kanske inte så konstigt att det kan bli lite tokigt ibland. Du själv har en väldigt klar bild över vem du är och hur världen ser ut och antar att alla andra också givetvis följer denna norm.

Läs hela artikeln här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: