Vi lyssnar bara på det vi vill höra

För att övertyga en annan om att det man hävdar är sant slänger man sig gärna med diverse siffror, statistik och vetenskapliga fakta som underlag till sina påståenden. Är det inte då konstigt att man nästan alltid kan vrida och vända på dessa siffror, statistik och vetenskapliga fakta så att det passar just ens eget narrativ? Du kan enkelt få det utfallet du vill ha genom att se på data som överensstämmer med dina egna åsikter och sedan vifta med dem för att bevisa att det du säger är sant. Som om det bara finns en sanning.

Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: