Självcensurering

I dagens samhälle har censurering blivit alltmer påtagligt. Runtomkring på techjättarnas plattformar plockas inlägg, bilder, videos och kommentarer kontinuerligt bort om de inte går i linje med de officiella narrativen och de osynliga riktlinjer som formar åsiktsbildandet i det moderna västerländska samhället. Att sociala medier använder sig utav diverse algoritmer och botar som sållar bort, blockerar och döljer både inlägg och användare är heller ingen nyhet för de som rör sig i de alltmer förbjudna rummen. Och om du som användare trotsar och går emot de regler och riktlinjer som satts upp tillräckligt många gånger, plockas du till slut bort från forumet. Du och dina åsikter får inte längre höras, synas eller delta i diskussioner, för det du säger – det är inte sant enligt dem och får därför inte spridas, för då kan denna osanning tydligen bli farlig och ett hot mot samhället.

Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: