Budbärare och information

För ett par veckor sedan lyssnade jag på en utav Sveriges största poddar. I det avsnittet diskuterade man James Bond och hans favoritdrink, ”dry martini, shaken – not stirred”. Att en sådan sofistikerad man som den hemlige agenten Bond spatserar in i dessa fina restauranger och får frågan om han vill ha sin martini skakad eller rörd, är en gåta. I verkligheten hade detta nämligen aldrig hänt, för precis som det diskuterades i avsnittet, så skulle en gäst som ställer en sådan fråga nästintill bli utkastad, för i de fina rummen ska man veta hur en ”dry martini” serveras korrekt. Och hade man ställt den frågan på en sjaskig bar på någon bakgata, så hade man inte förstått att vissa drinkar antingen ska skakas eller röras om. Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s