Du är vad du äter

De flesta av oss kommer säkert ihåg TV-programmet ”Du är vad du äter” som sändes i början av 2000-talet. Själva uttrycket myntades faktiskt redan på 1860-talet av Ludwig Feuerbach, en tysk filosof. Om det nu är så att vi redan på den tiden visste att det vi stoppar i oss har betydelse för hur vi kommer att må, hur kommer det sig då att vi än idag har en såpass dålig relation till just detta och borde inte vi människor, som ska vara den mest intelligenta varelsen på jorden, göra mer medvetna val när det kommer till det vi konsumerar? Inte bara när det gäller just mat, utan även andra saker, t ex vad vi tittar på, vad vi lyssnar på, vad vi läser, vem vi pratar med och hur vi själva väljer att uttrycka oss. Läs hela inlägget här.

Ett svar till ”Du är vad du äter”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: