Hackergruppen REvil bakom attacken mot JBS

Enligt FBI var det den cyberkriminella gruppen REvil som låg bakom attacken mot köttleverantören JBS. Kort efter att FBI gått ut med dessa uppgifter följde ett uttalande av Vita husets biträdande pressekreterare, Karine Jean-Pierre, som indikerar att attacken sannolikt kommer från en Rysslands-baserad organisation. 

Tidigare har REvil varit inbladande i attacker mot både Apple och Acer samt attacken förra året mot valuta företaget Travelex. Intrånget mot JBS kan dock ha vidsträckta effekter, händelsen mot världens största köttbehandlare stängde av några av dom största slakterierna i USA. 

Detta är den andra stora attacken mot amerikansk infrastruktur av misstänkta ryska hackers på kort tid. Gruppen som låg bakom den koloniala attacken förra månanden tros också ha utförts av en Rysslands-baserad organisation. Medan JBS har sitt huvudkontor i Brasilien, säger företaget att de drabbade anläggningarna var i USA, Kanada och Australien.

Datum 5 juni – Martin Nilsson – Text till Nya Dagbladet – Publicerad: Aldrig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: