Hälsofrämjande arbete eller maktmissburk?

I det svenska samhället splittras familjer, förhållanden och relationer extra mycket under samma perioder varje år. I augusti månad är skilsmässoansökningarna högre än någon annan gång under året. Under jul och nyår toppar statistiken över våld i hemmen och larmcentralens telefon blir nerringd av personer som i hemmets trygga vrå blivit utsatta för både det ena och det andra. I båda dessa fall är det oftast barn inblandande och de är de riktiga förlorarna i tragiska och traumatiserande händelser och upplevelser. Anledningarna till att både skilsmässor och våld i hemmen ökar specifikt under dessa perioder är såklart många, dock är överhängande problematik ökat alkoholintag under just de här tiderna ett grundläggande problem. Och alla vet vi ju, att alkohol är den stora boven när det kommer till att familjer splittras och barn får uppleva sådant som barn inte ska behöva uppleva. Läs hela inlägget

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: