Bokrecension – Den digitala världshjärnan

Genom åren har vi blivit överrösta med det dystopiska scenariot om att robotar och artificiell intelligent inom en snar framtid kommer att ta över jorden. Detta började man kabla ut redan på 1950- och 1960-talet. Vidare lade regeringar världen över ner otroligt mycket pengar och resurser i ämnet under 1970- och 1980-talet för att därefter falla i dvala under den omtalade AI-vintern, som ägde rum under 1990-talet. Denna dvala varade fram till 2007/2008 och det var här man istället började utveckla machine learning istället för just artificiell intelligens. Och det var då teknikutvecklingen började ta fart på riktigt!

Läs hela recensionen här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: