Förflytta berg

I och med informationsflödets ökade takt har vi idag mycket mer kunskap och många fler teorier gällande både det ena och det andra att ta del av. Från att för bara några hundra år sedan ha varit ett samhälle där byns äldre och folktro, eller senare prästen och kyrkan, var de som styrde – och resten av befolkningen instämde med det som sas – till att gå över till kungar och politiker som tar fram vad som ska tros eller inte tros på, har den moderna människan blivit så präglad av att det är någon annan som säger till en vad som är rätt och fel – och i och med internets framfart har vi nu tillgång till en mängd olika trosuppfattningar och livsfilosofier från världens alla hörn.

Läs hela krönikan här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s