Kungavälde och ledarskap

Att se sig själv sittandes på en tron med guldkrona på huvudet är för vissa ett drömscenario. Den bilden som målas upp i sagornas fantastiska värld, där konungen leder riket genom svårigheter mot framgång, är det många som anammar i dagens samhälle – oavsett vilken åsiktskorridor man befinner sig i. Man vill stå längst fram i ledet med fackla och fana i hand och bli klappad på axeln och dunkad i ryggen för sitt fantastiska arbete man själv upplever att man gör för folket. Befängt. Precis lika befängt som att tjejer fortfarande går på pyramidspel som lovar guld och gröna skogar, bara man säljer den där eteriska oljan, hälsodrycken, eller skönhetsprodukten. Att ens tro att man kan bli ekonomiskt oberoende på detta, och få vara ledig och sitta och slappa i en solstol, och jobba från playan medan pengarna rullar in, är ju helt befängt. Vi vet ju alla hur svårt det är att se dataskärmen i gassande solljus.

Läs hela krönikan här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s