Livets tågresa

Stressa, hetsa, skynda. Deadlines, to-do:s, scheman, tjutande påminnelser på mobilen. Aldrig tidigare har människan varit så stressad som hon är idag, trots att vi numera i detta moderna västerländska samhälle är mer lediga än någonsin. Dagens teknik och digitalisering och jobba-hemifrån-policies gör det enkelt för oss att få loss lite fri tid här och där. Redan i slutet av maj började Sverige sakta ner och gå på lågvarv, för att nästintill vara helt stillastående efter midsommar fram till att de första löven började falla för ett par veckor sedan. Nu har maskineriet börjat röra på sig igen, slavarna är tillbaka på fältet efter beviljad permission, de små soldaterna har intagit sina positioner i skolbänkarnas raka led, redo att indoktrineras, och den sovande Svensson sippar på kaffet framför Nyhetsmorgon återigen. Ordningen är återställd och företaget Sverige är i rullning ytterligare ett år.

Läs hela krönikan här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s