Säg åt mig hur jag ska leva

Dagligen matas vi med tips och trix, riktlinjer och råd, rekommendationer och tillsägelser från personer på höga hästar och piedestal som säger till oss hur vi bör hantera vissa saker och bete oss i olika sammanhang. Det här med miljö och klimat ligger ofta högst upp på listan och vi matas dag in och dag ut om hur vi med hjälp av olika smarta lösningar kan minska våra utsläpp och avtryck. Vi ska göra si och så, ditten och datten. Det ska källsorteras in i minsta detalj och vi ska köpa tygkassar, elbilar, träffas digitalt istället för fysiskt, och äta så grön kost som möjligt för att vara så klimatsmarta som möjligt. Det märkliga är att det ska konsumeras mer, och det ska krävas mycket utav oss, istället för att vi med enkla medel kan se över olika delar i våra liv och minska på saker och ting för att underlätta för både oss själva, medmänniskor och djur- och naturliv.

Läs hela artikeln här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s