Vari ligger den verkliga belastningen för vården?

Ifall oturen är framme kan ett tandläkarbesök bli en kostsam historia. Vill man minska risken för att behöva punga ut med en större klumpsumma kan man genom att teckna en försäkring tryggt betala in en viss summa varje månad. På detta sätt blir det inte bara enklare för svensken att upprätthålla en god tandhygien – vårdkostnaden fördelas dessutom enligt behov och individens önskemål. Olika människor har olika behov och betalar därmed olika mycket varje månad beroende på tandstatus och livsstil. Personer som röker och snusar betala mer för sin försäkring än de som inte gör det. Har man tandställning, bettskena eller problem med tandsten och karies är det klokt att lägg ut en extra peng på försäkringen. Ålder spelar också en stor roll, liksom kosthållning och hur mycket sötsaker som konsumeras. Hur ofta tänderna borstas är givetvis viktigt att ta med i kalkylen.

Läs hela artiklen här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s