Övervakningsteknik kartlägger hur många vänner europeiska medborgare har

Den totalitära samhällsutvecklingen kombinerad med datainsamling och lättillgänglig teknologi har bland annat resulterat i att det blivit relativt enkelt att samla ihop information om människor – bland annat med hjälp av övervakning av mobiltelefoner.

Antropologen Robin Dunbar har nyttjat dessa faktum i sin forskning kring mänskliga relationer och drar slutsatsen att en europeisk medborgare i snitt har fyra nära vänner och elva kompisar i sin närmsta omgivning.

Läs hela artikeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s