Det enda du behöver bry dig om

Återigen har flödet på sociala medier förvandlats till en absurd empatiorgie där människor runt om i detta avlånga land har ett extremt stort behov av att visa att man bryr sig. Solidaritet och välgörenhet! Alla ska vi nu sluta samman och ömka för det hemska som händer där ute. Så långt bort men ändå så nära. Den sovande Svensson har fått ännu ett ämne att tala om runt bordet i fikarummet på jobbet. Profilbilder på Facebook byts ut, diverse hjälporganisationer och swish-nummer delas till höger och vänster, och hej vilt vill man överträffa den ena tårdrypande sympatiserande texten efter den andra. Flaggor höjs i de flesta städer runt om i Sverige på gator och torg, och helt plötsligt bryr sig varenda en om vad som händer i ett land som man aldrig tidigare ens ägnat så mycket som en tanke åt.

Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s