Fri som en fågel

Under mitt morgonkaffe häromdagen satt jag och blickade ut över trädgården genom köksfönstret och betraktade alla fåglar som huserar i de träd och buskar som omger vårt hus – mestadels koltrastar, sparvar och talgoxar. Vissa bökade omkring bland kvistar och löv på marken, andra flög från gren till gren och bytte rastlöst plats med varandra, och några bara satt där i lugn och ro och njöt av nuet precis som jag. Mina tankar började vandra och jag kom att tänka på uttrycket ”fri som en fågel” och undrade i mitt stilla sinne om vi människor någonsin kommer att uppleva den frihet som djur, och speciellt fåglar, trots allt har.

Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: