Jakten på sanning

Mindfulness i vardagen har blivit ett begrepp som de flesta av oss känner till. Vi är många som gör så gott vi kan när det kommer till att försöka leva i nuet. Att jaga nuet kan dock ge en snedvriden effekt och det som forceras fram blir inte det som det egentligen är menat till att vara. Att lägga sitt förflutna bakom sig och förtränga det som varit är någonting som fler och fler gör i syfte att skapa sig ett nu som är helt frånkopplat det som var förr, vilket gör att man lätt glömmer bort att det faktiskt är det förflutna – och även visioner och planer om framtiden – som gör att vi som individer utvecklas. Jakten på nuet resulterar i att vi inte lever i nuet, precis som jakten på sanning resulterar i att vi inte söker oss inåt till vår egen sanning, och på så sätt heller inte kan leva här och nu. Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s