Idolisering och piedestaler

Våra första idoler och inspirationskällor är ofta föräldrar eller någon annan närstående vuxen vi som barn har i våra liv. Oavsett om det är våra biologiska föräldrar eller någon annan som tar hand om oss, ger oss tak över huvudet, mat på bordet, kläder på kroppen, kärlek, omsorg, fina minnen och kunskap om det ena och det andra, så är det dessa personer som både inspirerar och formar dig redan som barn. Allteftersom vi blir äldre så kommer de in nya och andra inspiratörer i våra liv, det kan vara vänner, lärare på skolan, någon kompis storasyskon eller andra vuxna. Lägg på några år till och idolerna träder in i vår vardag, kändisar som programledare, musiker, artister, sport- och filmstjärnor. Som liten drömde du dig säkerligen bort och fantiserade om att bli en känd fotbollsspelare eller artist som dansade och sjöng och åkte på världsturné. Eller som kidsen idag drömmer om – att bli youtuber eller influencer. Spelar ingen roll om du har talang eller inte, bara du blir känd. Läs hela inlägget här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s