Sjukdom och rädsla – hur man formar en lättstyrd befolking

Länge har det talats om att i länder som exempelvis USA kommer det mer och mer att synas, rent fysiskt, på människor från vilken samhällsklass de kommer ifrån. Ju sämre ekonomi man har, desto mer hel och halvfabrikat, socker, läsk och friterad mat konsumerar man nämligen. Visste du att det på många platser runt om i USA kostar mer att köpa färsk frukt och grönt än exempelvis friterad kyckling och pommes frites? På de platser där de fina och rika människorna bor, där finner man dock ett överflöd av smoothie-barer varvat med farmer’s markets och andra hälsokostaffärer, och matvarubutikerna är fyllda ekologiska råvaror. Klyftorna i USA är mer markanta än i många andra länder i det västerländska samhället när det kommer till fattig och fet, rik och smal. Läs hela artikeln här

Ett svar till ”Sjukdom och rädsla – hur man formar en lättstyrd befolking”

  1. Tack för en bra artikel. Det som händer nu är skrämmande men samtidigt intressant. Jag tycker mig se världen gå mot sin mänskliga undergång, själv står jag i ett limbo och undrar vart jag är på väg. Jag följer inte med ner. Men vet heller inte vart jag ska ta vägen.
    Märkligt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: