Martin Nilsson

Co-founder av Spökpodden och grundaren till SKARPT, inköpare och affärsutvecklare med flera års erfarenhet inom sociala medier, podcast och YouTube.

Redan som 17-åring visste jag att mitt liv inte var skapt för ett monotont sju-till-fyra-jobb där individen enbart är en bricka i spelet för företagets vinst och välfärd. Jag bestämde mig tidigt för att gå min egen väg och innan jag fyllt 18 år hade jag startat en webbtidning med skribenter, krönikörer och journalister som kom att bli väldigt populär inom sin genre.

Efter några år hamnade jag dock ändå i det där hamsterhjulet som jag trots allt föraktade. En tid av famlande i mörkret och en hel del sökande efter någonting mer följde och till slut bestämde jag mig för att börja studera till inköpare och affärsutvecklare.

Min livserfarenhet och mina studier gav mig ett väldigt eftertraktat arbete och min karriär sköt i höjden. Efter flera år som inköpare på ett utav Nordens största bolag för herrmode bestämde jag mig dock för att det var dags för en förändring. Modebranschen, pengaindustrin och hela konceptet kring konsumtion och den köphets den bidrar till klingade inte längre med min personliga värdegrund och jag kände att jag stod och stampade.

Trots att jag hade mycket ansvar under frihet och ett kreativt och socialt arbete kände jag att det var dags att hitta tillbaka till min inre 17-åring som ville vara sin egen chef. Jag sa upp mig, startade ett eventbolag och en podcast som snabbt kom att bli en utav Sveriges största alternativa poddar. Jag började även skriva krönikor och blogginlägg för diverse olika online-tidningar och sajter och vidare genom detta föreläsa om affärsutveckling, marknadsföring och personlig utveckling.

Jag har alltid känt mig lite som en outsider, som det svarta fåret. Rebellisk, kontroversiell, ifrågasättande och utmanande i både mina tankar och åsikter. När jag äntligen började gå min egen väg insåg jag att jag faktiskt inte var ensam.

SKARPT föddes ur känslan av att vilja ruska om Lilla landet lagom, att få folk att vakna till liv och ifrågasätta det system som vi så prompt följer till punkt och pricka. Jag vill skapa debatter och dialoger, jag vill framkalla känslor och reaktioner, jag vill att vi lägger samhällets normer och osynliga regler under lupp och ser dem för vad de egentligen är.

Det är dags att gå från att enbart bara existera till att faktiskt börja leva.

%d bloggare gillar detta: