Martin Nilsson

”Det är tack vare kreativitet som vi är där vi är idag. Allt handlar om kreativitet, transformation och innovation.”

Martin Nilsson – affärsutvecklare, inköpare, podcastproducent, skribent, digital kreatör.

Redan som 17-åring visste jag att mitt liv inte var skapt för ett monotont sju-till-fyra-jobb där individen enbart är en bricka i spelet för företagets vinst och välfärd. Jag bestämde mig tidigt för att gå min egen väg och innan jag fyllt 18 år hade jag startat en webbtidning med skribenter, krönikörer och journalister som kom att bli väldigt populär inom sin genre.

Efter några år hamnade jag dock ändå i det där hamsterhjulet som jag trots allt föraktade. En tid av famlande i mörkret och en hel del sökande efter någonting mer följde, och till slut bestämde jag mig för att börja studera till inköpare och affärsutvecklare.

Min livserfarenhet och mina studier gav mig ett väldigt eftertraktat arbete och min karriär sköt i höjden. Efter flera år som inköpare på ett utav Nordens största företag inom herrmode bestämde jag mig dock för att det var dags för en förändring. Modebranschen, pengaindustrin och hela konceptet kring konsumtion och köphetsen den bidrar till klingade inte längre med min personliga värdegrund, och jag kände att jag stod och stampade.

Trots att jag hade mycket ansvar under frihet, och ett kreativt och socialt arbete, kände jag att det var dags att hitta tillbaka till min inre 17-åring som ville vara sin egen chef. Jag sa upp mig från mitt jobb, startade ett eventbolag och en podcast som snabbt kom att bli en utav Sveriges dåvarande största alternativa poddar. Jag började även skriva krönikor och blogginlägg för diverse olika sajter, samtidigt som började plugga till affärsutvecklare och även utvecklade mina kunskaper inom podcastproducering.

Jag har alltid känt mig lite som en outsider, som det svarta fåret. Rebellisk, kontroversiell, ifrågasättande och utmanande i både mina tankar och åsikter. Jag har inget intresse av att följa samhällets fyrkantiga normer och försöka passa in i de boxar som finns utstakade för oss. Jag vill använda mig av min kreativitet, mina kunskaper och min erfarenhet, och på så sätt förhoppningsvis förändra och förbättra livet, inte bara för mig själv, utan även för andra.

Kontakt

skrpt.martinnilsson@gmail.com

%d bloggare gillar detta: