Ascend Art Anonymous

Martin Nilsson, samhällskritisk entreprenör, kreatör och krönikör som även arbetar med podcastproduktion och driver ett holistiskt hälsocenter i Bohuslän ihop med sin fru. Tillsammans har de många projekt igång, bland annat vernissager, workshops, kurser och olika event. 

Genom Ascend Art skapar Martin Nilsson abstrakt konst grundat i siffrorna 369 – universums uppbyggnad sägs bestå av just de siffrorna och frekvenser. I just de starkt laddade frekvenserna som genomsyrar den mystiska och omtalade sammansättningen av siffrorna. Martin skapar intuitivt och använder sin konst som ett meditativt och kreativt redskap genom skarpa linjer och diffusa bakgrunder. Den skarpa strukturen symboliserar den klarhet som kanaliseras från kärnan, medan de mer diffusa bakgrundsnyanserna står för det vi ännu inte kan se med blotta ögat.

Martin säger att han alltid haft den konstnärliga biten med sig ända sedan barnsben men som uttryckt sig på olika sätt genom livet. ”Det känns roligt att äntligen få ut det som kommer till mig inifrån, den kreativa delen i mig skapar nästan av sig självt från sinne, till pensel, till målarduk,” säger Martin som arbetar med akrylfärger av hög kvalitet med olika tekniker på bomullscanvas med träram.

Vernissage / Utställningar by Acend Art Project

2021
First Hotel River C – Karlstad: 18juli – 18augusti
Attic Art Uddevalla: 1september – 16oktober
Stenungsund, Pop-up konsthall by Ascend Art (med gästkonstnärer): 17oktober – 31decmber

Uppmärksammat

ST-Tidningen skriver om Ascend Art och pop-up konsthallen i Stenungsund
Läs artikeln här som ST-Tidningen publicerade om Ascend Art

Nya Wermlands Tidningen skriver om Ascend Art:
Läs artikeln som Nya Wermlands Tidningen publicererade om Ascend Art by :Martin:Nilsson.

%d bloggare gillar detta: